Irán lefoglalt ezer bitcoin-bányagépet

külföld
2019 június 28., 10:27
comments 267

Az iráni hatóságok két egykori bitcoin-gyár területéről nagyjából ezer olyan gépet foglaltak le, melyek bitcoinok bányászására voltak alkalmasak, írja a BBC. A fellépésre aztán került sor, hogy az országban nagyon megugrott az áramfogyasztás: júniusban több mint hét százalékkal több elektromosság fogyott.

Az energetikai minisztérium szóvivője szerint hamar felmerült, hogy bitcoinbányászat állhat a háttérben, mivel a kriptovaluta egyre nagyobb népszerűségnek örvend az országban.

Szemben a bitcoin hőskorával, ma már mezei, otthoni számítógéppel értelmetlen belevágni a bitcoinok bányászásába, a bitcoinok gyártásához szükséges feladványok rendkívül komplexek, óriási számítási kapacitást igénylőek lettek, és csak nagyon erős gépparkokkal lehet csak belevágni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.