Százezernél is több diák nem kaphat diplomát, mert nincs nyelvvizsgájuk

2019 június 28., péntek 6:37
417

Több mint százezer olyan diák van, akik azért kaphatnak diplomát, mert nem teljesítették a nyelvvizsga-követelményeket - írja a Magyar Hírlap az Oktatási Hivatal adatai alapján.

Ennek nagy része (93415 eset) alap- és osztatlan képzésben részt vevő diákokat érint, de van 8139 mesterszakos diák is, aki nyelvvizsga hiányában nem veheti át a diplomát.

A kormány 2014-ben diplomamentő programot indított, ezzel azoknak a nyelvtanulását támogatta, akiknek már nincs hallgatói jogviszonyuk, de nem kaptak diplomát, mert nincs nyelvvizsgájuk. A program tavaly újraindult, fejenként legfeljebb háromszázezer forint képzési támogatást lehet megkapni, a tanfolyamokon angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelvet lehet tanulni.

Erre a Magyar Hírlap cikke szerint 1759-en pályáztak, ebből 1160 pályázat volt érvényes, nekik 2020. már­cius 31-ig kell bemutatniuk a megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványukat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt