Merkel: Köszönöm, jól vagyok!

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Angela Merkel német kancellár köszöni, jól van, az elmúlt két alkalommal fellépő remegésrohamai említésre sem érdemesek, "jöttek, majd elmúltak", írja a BBC a német kancellár oszakai csúcson elmondott beszéde alapján.

Arra a kérdésre, hogy mi állhat a tünet hátterében azt válaszolta, „említésre sem érdemes”.

A 65 éves, negyedik ciklusát töltő Merkelt az elmúlt időszakban két nyilvános alkalommal is heves remegés fogta el, amelyet láthatóan nem nagyon tudott kezelni: Berlinben, csütörtökön rázkódott a kancellár, korábban pedig Ukrajnában, Kijevben Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök társaságában a tűző napon.

Utóbbi incidensről hivatalosan annyit közöltek, kiszáradt a kancellár, az okozta a remegést. Hasonló eset korábban is történt vele, 2017-ben Mexikóban szintén nagy melegben jött rá remegés.

Az oszakai G20-csúcson mindenesetre egy nyugodt, kipihent német kancellárt lehetett látni, mint az a német szóvivő Twitter-csatornájára posztolt videóból is kitűnik. Beszédében a női jogok, a szélsőségek és a klímaváltozás témáit érintette.

Merkel találkozott az amerikai, az orosz és a török elnökökkel is. (BBC/DPA/AFP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.