Merkel: Köszönöm, jól vagyok!

Angela Merkel német kancellár köszöni, jól van, az elmúlt két alkalommal fellépő remegésrohamai említésre sem érdemesek, "jöttek, majd elmúltak", írja a BBC a német kancellár oszakai csúcson elmondott beszéde alapján.

Arra a kérdésre, hogy mi állhat a tünet hátterében azt válaszolta, „említésre sem érdemes”.

A 65 éves, negyedik ciklusát töltő Merkelt az elmúlt időszakban két nyilvános alkalommal is heves remegés fogta el, amelyet láthatóan nem nagyon tudott kezelni: Berlinben, csütörtökön rázkódott a kancellár, korábban pedig Ukrajnában, Kijevben Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök társaságában a tűző napon.

Utóbbi incidensről hivatalosan annyit közöltek, kiszáradt a kancellár, az okozta a remegést. Hasonló eset korábban is történt vele, 2017-ben Mexikóban szintén nagy melegben jött rá remegés.

Az oszakai G20-csúcson mindenesetre egy nyugodt, kipihent német kancellárt lehetett látni, mint az a német szóvivő Twitter-csatornájára posztolt videóból is kitűnik. Beszédében a női jogok, a szélsőségek és a klímaváltozás témáit érintette.

Merkel találkozott az amerikai, az orosz és a török elnökökkel is. (BBC/DPA/AFP)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.