Rekordmennyiségű ember hagyta el Londont tavaly, hogy más angol városban éljen

Porfelhő és apokalipszis a London Eye felettFotó: CHRIS J RATCLIFFE/AFP

A brit statisztikai hivatal (Office for National Statistics Figures) 2012 óta készít részletes felmérést arról, hogy mennyien hagyják el adott évben Londont, hogy más angol városban folytassák életüket. Ez a szám évről évre nő, és tavaly ismét rekordot döntött az elvándorlók száma: 2018-ban 340 498 londoni döntött úgy, hogy a továbbiakban nem kíván londoni lenni.

A Mail cikke szerint London és környéke az egyetlen régió Angliában, ahonnan többen mennek el (az ország más pontjára élni), mint amennyien érkeznek - legalábbis a hivatalos statisztikák szerint. 

2018-ban 237 270 ember költözött Londonba, azaz egy év alatt 103 228-al többen mentek el Anglia más részeibe, mint ahányan érkeztek. Ezt azt jelenti, hogy csak az országhatárón túlról érkező bevándorlók miatt nem csökken drasztikusan a főváros lakossága. 

Az elmúlt hat évben a hivatal folyamatos növekedését tapasztalta a belföldi elvándorlásnak:

  • 2014-ben 273 070,
  • 2015-ben 283 070, 
  • 2016-ban 291 630
  • 2017-ben 336 010

ember hagyta el Londont azért, hogy Anglia valamely másik pontján próbáljon szerencsét. Összességében ez annyit tesz, hogy

2012-höz képest (255 140) közel harmadával nőtt az elvándorlók száma.  A kimutatás szerint főleg a fiatal felnőttek döntenek a mozdulás mellett, többségük pedig az ország délkeleti részében próbál szerencsét. A Mail bulvárlap azt sejteti, hogy az emberölések magas száma (65) miatt költöznek el a legtöbben, de hivatalos felmérést vagy kimutatást az okokkal kapcsolatban nem publikált az újság. (Mail)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.