Rekordmennyiségű ember hagyta el Londont tavaly, hogy más angol városban éljen

külföld
2019 június 30., 13:55
comments 226
photo_camera Porfelhő és apokalipszis a London Eye felett Fotó: CHRIS J RATCLIFFE/AFP

A brit statisztikai hivatal (Office for National Statistics Figures) 2012 óta készít részletes felmérést arról, hogy mennyien hagyják el adott évben Londont, hogy más angol városban folytassák életüket. Ez a szám évről évre nő, és tavaly ismét rekordot döntött az elvándorlók száma: 2018-ban 340 498 londoni döntött úgy, hogy a továbbiakban nem kíván londoni lenni.

A Mail cikke szerint London és környéke az egyetlen régió Angliában, ahonnan többen mennek el (az ország más pontjára élni), mint amennyien érkeznek - legalábbis a hivatalos statisztikák szerint. 

2018-ban 237 270 ember költözött Londonba, azaz egy év alatt 103 228-al többen mentek el Anglia más részeibe, mint ahányan érkeztek. Ezt azt jelenti, hogy csak az országhatárón túlról érkező bevándorlók miatt nem csökken drasztikusan a főváros lakossága. 

Az elmúlt hat évben a hivatal folyamatos növekedését tapasztalta a belföldi elvándorlásnak:

  • 2014-ben 273 070,
  • 2015-ben 283 070, 
  • 2016-ban 291 630
  • 2017-ben 336 010

ember hagyta el Londont azért, hogy Anglia valamely másik pontján próbáljon szerencsét. Összességében ez annyit tesz, hogy

2012-höz képest (255 140) közel harmadával nőtt az elvándorlók száma.  A kimutatás szerint főleg a fiatal felnőttek döntenek a mozdulás mellett, többségük pedig az ország délkeleti részében próbál szerencsét. A Mail bulvárlap azt sejteti, hogy az emberölések magas száma (65) miatt költöznek el a legtöbben, de hivatalos felmérést vagy kimutatást az okokkal kapcsolatban nem publikált az újság. (Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt