Algoritmus vezérelte macskaajtót épített egy mérnök, hogy a macskája többet ne hordhasson haza elejtett állatokat a házba

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Amazon egyik mérnöke, Ben Hamm elégelte meg, hogy kedvenc macskája, Metric rendszeresen elejtett állatokkal állít haza. Bár Metric nyilván a terhek egyenlő megoszlása érdekében gondolta úgy, hogy besegít a háztartás fenntartásában, Hamm egyáltalán nem volt boldog, amikor éjjelente újabb halott vagy súlyosan sebesült kisállatokkal ébresztette a macskája.

Ezért aztán a gépi tanulásos technológiát alkalmazva készített egy olyan kamerával felszerelt, algoritmus vezérelte macskaajtót, amely nem engedi be Metricet, ha zsákmány van nála. A részleteket az Ignite Seattle rendezvényen kifejezetten szórakoztató formában mesélte el, ez a fenti videóban látható. 

A lényeg röviden, hogy a kamera össze volt kötve egy géplátásos algoritmussal, melyet Hamm maga írt meg. A rendszer alkalmas volt arra, hogy kiszúrja, ha érkezik a macska, és ellenőrizze, hogy van-e nála zsákmány. Ha a válasz igen, a macskaajtó negyedórára bezárult, Hamm pedig kapott egy értesítő üzenetet. Sőt, ilyenkor a rendszer automatikusan átutalt némi adományt egy helyi madártani egyesületnek, mivel a macska előszeretettel fogott el madarakat. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.