Algoritmus vezérelte macskaajtót épített egy mérnök, hogy a macskája többet ne hordhasson haza elejtett állatokat a házba

Az Amazon egyik mérnöke, Ben Hamm elégelte meg, hogy kedvenc macskája, Metric rendszeresen elejtett állatokkal állít haza. Bár Metric nyilván a terhek egyenlő megoszlása érdekében gondolta úgy, hogy besegít a háztartás fenntartásában, Hamm egyáltalán nem volt boldog, amikor éjjelente újabb halott vagy súlyosan sebesült kisállatokkal ébresztette a macskája.

Ezért aztán a gépi tanulásos technológiát alkalmazva készített egy olyan kamerával felszerelt, algoritmus vezérelte macskaajtót, amely nem engedi be Metricet, ha zsákmány van nála. A részleteket az Ignite Seattle rendezvényen kifejezetten szórakoztató formában mesélte el, ez a fenti videóban látható. 

A lényeg röviden, hogy a kamera össze volt kötve egy géplátásos algoritmussal, melyet Hamm maga írt meg. A rendszer alkalmas volt arra, hogy kiszúrja, ha érkezik a macska, és ellenőrizze, hogy van-e nála zsákmány. Ha a válasz igen, a macskaajtó negyedórára bezárult, Hamm pedig kapott egy értesítő üzenetet. Sőt, ilyenkor a rendszer automatikusan átutalt némi adományt egy helyi madártani egyesületnek, mivel a macska előszeretettel fogott el madarakat. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.