Hangszigetelt titokszobát rendelt a férfi, akit egy 23 éves diáklány meggyilkolásával gyanúsítanak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Nyomozók Ayoola Ajayi Salt Lake City-i házánál, aminek a kertjében Mackenzie Lueck maradványaira bukkantak. Egy kőműves szerint Ajayi hangszigetelt kínzókamrát akart építtetni a házba.Fotó: GEORGE FREY/AFP

Hangszigetelt, leginkább kínzókamrának tűnő titkos szobát akart építtetni magának Ayoola Ajayi, állította a CNN-nek egy Brian Wolf nevű helyi kőműves. Ajayit pénteken vették őrizetbe a hatóságok, miután háza kertjében elszenesedett emberi maradványokat, a DNS-minták alapján szerint a június 17-én eltűnt Mackenzie Lueck megégett maradványait találták.

Wolf elmondása szerint Ajayi egy olyan helyiséget szeretett volna, aminek a bejárata titkos, és csak ujjlenyomattal nyitható. A szobának hangszigeteltnek kellett volna lennie, a plafonba pedig kampókat kért. Azt állította, hogy nagyon hangosan szeretne zenét hallgatni, miközben a kampókra rögzített bortárolóból iszogat.

"Az emberek mindenfélét szoktak kérni tőlem, de ilyet nem. Ez túl fura volt" - mesélte Wolf, aki végül "zsigeri megérzésből" nem vállalta a munkát. "Egyszerűen nem állt össze az egész. Nagyon örülök, hogy kimaradtam ebből az egészből" - mondta.

Ajayi otthona nyolc kilométernyire van a Salt Lake City-i Hatch Parktól, ahol Luecket utoljára élve látták. Lueck ide a város repteréről érkezett bérautóval. Ennek a sofőrje azt mondta, Lueck nem tűnt zaklatottnak, amikor magára hagyta egy férfival - a telefonjaik helyadatai alapján Ajayival, akivel Lueck a hívásinformációk szerint utoljára beszélt.

Ajayi amúgy tagadta, hogy ismerte volna Luecket, de a telefonján több képet is találtak a nőről.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.