Hangszigetelt titokszobát rendelt a férfi, akit egy 23 éves diáklány meggyilkolásával gyanúsítanak

Nyomozók Ayoola Ajayi Salt Lake City-i házánál, aminek a kertjében Mackenzie Lueck maradványaira bukkantak. Egy kőműves szerint Ajayi hangszigetelt kínzókamrát akart építtetni a házba.Fotó: GEORGE FREY/AFP

Hangszigetelt, leginkább kínzókamrának tűnő titkos szobát akart építtetni magának Ayoola Ajayi, állította a CNN-nek egy Brian Wolf nevű helyi kőműves. Ajayit pénteken vették őrizetbe a hatóságok, miután háza kertjében elszenesedett emberi maradványokat, a DNS-minták alapján szerint a június 17-én eltűnt Mackenzie Lueck megégett maradványait találták.

Wolf elmondása szerint Ajayi egy olyan helyiséget szeretett volna, aminek a bejárata titkos, és csak ujjlenyomattal nyitható. A szobának hangszigeteltnek kellett volna lennie, a plafonba pedig kampókat kért. Azt állította, hogy nagyon hangosan szeretne zenét hallgatni, miközben a kampókra rögzített bortárolóból iszogat.

"Az emberek mindenfélét szoktak kérni tőlem, de ilyet nem. Ez túl fura volt" - mesélte Wolf, aki végül "zsigeri megérzésből" nem vállalta a munkát. "Egyszerűen nem állt össze az egész. Nagyon örülök, hogy kimaradtam ebből az egészből" - mondta.

Ajayi otthona nyolc kilométernyire van a Salt Lake City-i Hatch Parktól, ahol Luecket utoljára élve látták. Lueck ide a város repteréről érkezett bérautóval. Ennek a sofőrje azt mondta, Lueck nem tűnt zaklatottnak, amikor magára hagyta egy férfival - a telefonjaik helyadatai alapján Ajayival, akivel Lueck a hívásinformációk szerint utoljára beszélt.

Ajayi amúgy tagadta, hogy ismerte volna Luecket, de a telefonján több képet is találtak a nőről.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.