Hangszigetelt titokszobát rendelt a férfi, akit egy 23 éves diáklány meggyilkolásával gyanúsítanak

bűnügy
2019 július 01., 07:15
comments 108
photo_camera Nyomozók Ayoola Ajayi Salt Lake City-i házánál, aminek a kertjében Mackenzie Lueck maradványaira bukkantak. Egy kőműves szerint Ajayi hangszigetelt kínzókamrát akart építtetni a házba. Fotó: GEORGE FREY/AFP

Hangszigetelt, leginkább kínzókamrának tűnő titkos szobát akart építtetni magának Ayoola Ajayi, állította a CNN-nek egy Brian Wolf nevű helyi kőműves. Ajayit pénteken vették őrizetbe a hatóságok, miután háza kertjében elszenesedett emberi maradványokat, a DNS-minták alapján szerint a június 17-én eltűnt Mackenzie Lueck megégett maradványait találták.

Wolf elmondása szerint Ajayi egy olyan helyiséget szeretett volna, aminek a bejárata titkos, és csak ujjlenyomattal nyitható. A szobának hangszigeteltnek kellett volna lennie, a plafonba pedig kampókat kért. Azt állította, hogy nagyon hangosan szeretne zenét hallgatni, miközben a kampókra rögzített bortárolóból iszogat.

"Az emberek mindenfélét szoktak kérni tőlem, de ilyet nem. Ez túl fura volt" - mesélte Wolf, aki végül "zsigeri megérzésből" nem vállalta a munkát. "Egyszerűen nem állt össze az egész. Nagyon örülök, hogy kimaradtam ebből az egészből" - mondta.

Ajayi otthona nyolc kilométernyire van a Salt Lake City-i Hatch Parktól, ahol Luecket utoljára élve látták. Lueck ide a város repteréről érkezett bérautóval. Ennek a sofőrje azt mondta, Lueck nem tűnt zaklatottnak, amikor magára hagyta egy férfival - a telefonjaik helyadatai alapján Ajayival, akivel Lueck a hívásinformációk szerint utoljára beszélt.

Ajayi amúgy tagadta, hogy ismerte volna Luecket, de a telefonján több képet is találtak a nőről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt