Másfél méteres jégréteget hagyott maga után a mexikói városra lecsapó jégeső

időjárás
2019 július 01., 07:59
comments 347

Mexikó második legnagyobb városának, a másfél millió lakosú Guadalajarának hat külvárosi részét is helyenként akár másfél méteres jég borította be, miután a régiót egy példa nélkülien erőteljes jégeső érte el, írja a BBC

photo_camera Fotó: ULISES RUIZ/AFP
photo_camera Fotó: ULISES RUIZ/AFP

A polgári védelmi erőket is bevetették, hogy megtisztítsák az utakat, miközben a helyi beszámolók elöntött házakról és kidőlt fákról szólnak. Sérültekről ugyanakkor egyelőre szerencsére nem tudni. 

photo_camera Fotó: ULISES RUIZ/AFP
photo_camera Fotó: ULISES RUIZ/AFP

A városban több mint 30 fokot mértek, és jégesők előfordultak már korábban is, de ennyire erőteljesre még nem volt példa. Legalább 200 otthon sérült meg, és rengeteg járművet mosott el az áradás. Enrique Alfaro kormányzó hihetetlennek nevezte a látottakat. 

photo_camera Fotó: ULISES RUIZ/AFP

Mint fogalmazott, és még azt kérdezzük magunktól, hogy valódi-e a klímaváltozás. Soha nem láttunk még hasonló természeti jelenséget, tette hozzá. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.