Másfél méteres jégréteget hagyott maga után a mexikói városra lecsapó jégeső

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Mexikó második legnagyobb városának, a másfél millió lakosú Guadalajarának hat külvárosi részét is helyenként akár másfél méteres jég borította be, miután a régiót egy példa nélkülien erőteljes jégeső érte el, írja a BBC

Fotó: ULISES RUIZ/AFP
Fotó: ULISES RUIZ/AFP

A polgári védelmi erőket is bevetették, hogy megtisztítsák az utakat, miközben a helyi beszámolók elöntött házakról és kidőlt fákról szólnak. Sérültekről ugyanakkor egyelőre szerencsére nem tudni. 

Fotó: ULISES RUIZ/AFP
Fotó: ULISES RUIZ/AFP

A városban több mint 30 fokot mértek, és jégesők előfordultak már korábban is, de ennyire erőteljesre még nem volt példa. Legalább 200 otthon sérült meg, és rengeteg járművet mosott el az áradás. Enrique Alfaro kormányzó hihetetlennek nevezte a látottakat. 

Fotó: ULISES RUIZ/AFP

Mint fogalmazott, és még azt kérdezzük magunktól, hogy valódi-e a klímaváltozás. Soha nem láttunk még hasonló természeti jelenséget, tette hozzá. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.