Megerősítették a CEU amerikai akkreditációját

A CEU felsőoktatási akkreditációját végző Middle States Commission on Higher Education értesítette a CEU-t, hogy az egyetem sikeresen megerősítette az akkreditációs státuszát, mint amerikai diplomákat kibocsátó intézmény – írja a HVG.

A CEU közölte, hogy a döntés több mint 2 éves felülvizsgálatot és önfelmérő folyamat után született meg, januárban 3 napot Budapesten is töltött a bizottság. 2023-ig erősítette meg a státuszát az egyetem.

A magyar kormány nem akarja engedélyezni a CEU-nak, hogy amerikai diplomákat adjon ki – Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten elismerte, hogy az elmúlt egy évben egyáltalán nem vizsgálták a CEU engedélyét –, ezért az egyetem a következő évben Bécsbe költözik, bár néhány magyar nyelvű képzés is megmarad. (HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.