Szijjártó: Megerősödtek a magyarellenes hangok és magyarellenes kirohanások a román politikai elitben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

"Megerősödtek a magyarellenes hangok és magyarellenes kirohanások a román politikai elitben," jelentette ki a külügyminiszter az Országgyűlés keddi ülésnapján. Szijjártó Péter szerint

"ez nyilvánvalóan elfogadhatatlan, ezzel szemben fel kell lépni, a magyar külpolitika nem maradhat csöndben, és amikor nemzetközi fórumokon Romániával kapcsolatos kérdések kerülnek elő, a magyar álláspont nem lehet független a magyarellenes kirohanásoktól és provokációktól."

Hozzátette, hogy az úzvölgyi temetőben a jelenlegi szakértői vélemény szerint legalább húsz magyar katona holtteste fölé emeltek a románok betonkereszteket, ezt a kegyeletsértő állapotot meg kell szüntetni. Magyarország várja a román hatóságoktól, hogy büntessék meg a felelősöket.

Szijjártó szerint az új román közigazgatási törvény elfogadhatatlan, az tíz évvel veti vissza Romániát a kisebbségi jogok tekintetében, de a külügyminiszter szerint ellentétes a kétoldalú kötelezettségekkel is. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.