A veszprémi kormányhivatal laborja keddtől nem tudja vizsgálni a megyei kórházak mintáit

Keddtől nem a veszprémi kormányhivatal mikrobiológiai laborja vizsgálja a megyében működő kórházak mintáit, ott a sorozatos felmondások miatt kapacitáshiány lépett fel a Népszava beszámolója szerint.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a lapnak nem árulta el, hogy a kormányhivatal eddig használt laborja helyett a kórházaknak a jövőben hová kell küldeniük a mintákat, csak annyit mondtak, hogy minden kórháznak van élő szerződése olyan laborral, ahol a szükséges vizsgálatokat el tudják végezni.

A Népszava belső levelezésekre hivatkozva azt írja, hogy a kórházaknak nyilatkozniuk kellett, hogy mennyivel fognak így többe kerülni a vizsgálatok, hogy már nem az egyébként erre fenntartott kormányhivatali laborban végzik el őket. Lovas András intenzív terápiás orvos szerint

egy megyényi ember ellátásbiztonsága került veszélybe

a belső pletykák szerint a veszprémi kórházi minták egy részét egyébként Budapestre fogják laborvizsgálatra szállítani, ami szakmailag nem tűnik a legszerencsésebb megoldásnak.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.