A veszprémi kormányhivatal laborja keddtől nem tudja vizsgálni a megyei kórházak mintáit

Keddtől nem a veszprémi kormányhivatal mikrobiológiai laborja vizsgálja a megyében működő kórházak mintáit, ott a sorozatos felmondások miatt kapacitáshiány lépett fel a Népszava beszámolója szerint.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a lapnak nem árulta el, hogy a kormányhivatal eddig használt laborja helyett a kórházaknak a jövőben hová kell küldeniük a mintákat, csak annyit mondtak, hogy minden kórháznak van élő szerződése olyan laborral, ahol a szükséges vizsgálatokat el tudják végezni.

A Népszava belső levelezésekre hivatkozva azt írja, hogy a kórházaknak nyilatkozniuk kellett, hogy mennyivel fognak így többe kerülni a vizsgálatok, hogy már nem az egyébként erre fenntartott kormányhivatali laborban végzik el őket. Lovas András intenzív terápiás orvos szerint

egy megyényi ember ellátásbiztonsága került veszélybe

a belső pletykák szerint a veszprémi kórházi minták egy részét egyébként Budapestre fogják laborvizsgálatra szállítani, ami szakmailag nem tűnik a legszerencsésebb megoldásnak.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.