A veszprémi kormányhivatal laborja keddtől nem tudja vizsgálni a megyei kórházak mintáit

Keddtől nem a veszprémi kormányhivatal mikrobiológiai laborja vizsgálja a megyében működő kórházak mintáit, ott a sorozatos felmondások miatt kapacitáshiány lépett fel a Népszava beszámolója szerint.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a lapnak nem árulta el, hogy a kormányhivatal eddig használt laborja helyett a kórházaknak a jövőben hová kell küldeniük a mintákat, csak annyit mondtak, hogy minden kórháznak van élő szerződése olyan laborral, ahol a szükséges vizsgálatokat el tudják végezni.

A Népszava belső levelezésekre hivatkozva azt írja, hogy a kórházaknak nyilatkozniuk kellett, hogy mennyivel fognak így többe kerülni a vizsgálatok, hogy már nem az egyébként erre fenntartott kormányhivatali laborban végzik el őket. Lovas András intenzív terápiás orvos szerint

egy megyényi ember ellátásbiztonsága került veszélybe

a belső pletykák szerint a veszprémi kórházi minták egy részét egyébként Budapestre fogják laborvizsgálatra szállítani, ami szakmailag nem tűnik a legszerencsésebb megoldásnak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.