A veszprémi kormányhivatal laborja keddtől nem tudja vizsgálni a megyei kórházak mintáit

POLITIKA
2019 július 03., 07:14
comments 104

Keddtől nem a veszprémi kormányhivatal mikrobiológiai laborja vizsgálja a megyében működő kórházak mintáit, ott a sorozatos felmondások miatt kapacitáshiány lépett fel a Népszava beszámolója szerint.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a lapnak nem árulta el, hogy a kormányhivatal eddig használt laborja helyett a kórházaknak a jövőben hová kell küldeniük a mintákat, csak annyit mondtak, hogy minden kórháznak van élő szerződése olyan laborral, ahol a szükséges vizsgálatokat el tudják végezni.

A Népszava belső levelezésekre hivatkozva azt írja, hogy a kórházaknak nyilatkozniuk kellett, hogy mennyivel fognak így többe kerülni a vizsgálatok, hogy már nem az egyébként erre fenntartott kormányhivatali laborban végzik el őket. Lovas András intenzív terápiás orvos szerint

egy megyényi ember ellátásbiztonsága került veszélybe

a belső pletykák szerint a veszprémi kórházi minták egy részét egyébként Budapestre fogják laborvizsgálatra szállítani, ami szakmailag nem tűnik a legszerencsésebb megoldásnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.