Eddig három cég szoftvere kapott engedélyt, a szállodák töredéke teljesíti a kötelező adatküldést

gazdaság
2019 július 03., 19:25
comments 203

Bár július elsejétől már minden szállóvendég adatát kötelező továbbítani a kormányzati Nemzeti turisztikai adatszolgáltató központba, ezt a magyar szállodák töredéke teszi csak meg, írja a Napi.hu. A lap szerint a döcögösen indul a rendszer, aminek egyik oka, hogy

a Magyar Turisztikai Ügynökség eddig csak három gyártó szoftverét engedélyezte, míg 23 várja az elbírálást és a pecsétet.

A három szoftvert becslések szerint alig 7-800 szálloda használhatja, igaz, ahol működik, ott is tesztelés nélkül kezdték meg használni. A lap szerint

a budapesti luxusszállodák többsége, valamint a hazai és külföldi tulajdonban lévő legnagyobb ismert szállodaláncok sem tudnak egyelőre engedélyezett szoftver hiányában eleget tenni törvényi kötelezettségüknek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.