Júliusban újra minden hétvégén a gyalogosoké a Szabadság híd

Fotó: Hartyányi Norbert

Az elmúlt évek hangos sikerére tekintettel idén júliusban is minden hétvégén lezárják az autók és a tömegközlekedés elől a Szabadság hidat, hogy azt két napon át csak gyalogosok és kerékpárosok használhassák.

A BKK tájékoztatása szerint már most hétvégén, július 6-án szombat hajlani fél egykor lezárják a hidat, és csak vasárnap éjfélkor nyitják újra. És ez minden júliusi hétvégén így lesz.

A Szabadság híd lezárása idején a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos nem közlekedik. Ezért a BKK Budán kisebb mértékben módosítja a villamoshálózatot: a Fehérvári úton a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett a Városház térig közlekedik. A 49-es villamos Bartók Béla úti kimaradó szakaszának pótlására az 56A járat meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett Kelenföld vasútállomásig jár.

Ezeken a hétvégéken a 47-es villamos késő esti indulásainak pótlására a 973-as éjszakai járat szombatról vasárnapra sűrűbben közlekedik a Keleti pályaudvar felől a Városház tér felé. A 47-es, a 48-as és a 49-es villamos pesti, kiskörúti szakaszának pótlására meghosszabbított útvonalon, Zugló vasútállomás és a Fővám tér között jár a 72-es trolibusz.