Már a figyelmeztető lövésektől sem félnek a házak közt cammogó erdélyi medvék

külföld
2019 július 03., 18:00
comments 65

Elviselhetetlenné vált az erdélyi medvehelyzet, de a bukaresti környezetvédelmi minisztérium továbbra sem tesz érdemi lépéseket az ügyben, nem engedi a populáció ritkítását. Szerdán Maros megyei polgármesterek kérték a prefektúra közbenjárását, írja a Főtér.ro, mert mindennapossá váltak a háztáji gazdaságokat ért medvetámadások. Laurenţiu Dumitru Boar görgényszentimrei polgármester arról számolt be, hogy a hozzá tartozó Görgényadorjánban már minden este látnak medvét, amik lassan beköltöznek a faluba. Az állatok már semmitől sem félnek,

legutóbb a vadőr a levegőbe lőtt néhányat, hogy kiűzze a házak közül, mire "a medve ránézett, két lábra állt, majd nyugodtan folytatta az útját."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.