Saját fájdalomcsillapító tapaszát tette gyerekére az esztergomi anya, a gyerek majdnem belehalt

bűnügy
2019 július 03., 04:24
comments 263

Felfüggesztett börtönt kért a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt egy esztergomi anyukára, aki saját gyógyszerével kis híján megölte a gyerekét.

A nyolc éves gyerek egy nyári táborban megsérült, fájlalta a hasát és a hátát, ezért orvoshoz vitték, ahol fájdalomcsillapító cseppeket írtak fel neki. Otthon a gyerek a cseppek ellenére továbbra is fájdalomra panaszkodott, ezért édesanyja rátett egyet a saját fájdalomcsillapító tapaszból, amit neki írt fel az orvos.

Ezután bement a munkahelyére a gyerekkel, ahol az rosszul lett, nem kapott levegőt, elveszítette az eszméletét és a végtagjai elszíneződtek. A légimentők kiérkezésééig szájon át kellett lélegeztetni. A nő az orvosoknak sem árulta el, hogy saját fájdalomcsillapítójából adott a gyerekének, a tapaszt az orvos vette észre, és vette le a gyerekről.

A nő azzal védekezett, hogy nem olvasta el a betegtájékoztatóz, így nem tudta, hogy azonos tünetek esetén sem adhatja a gyerekének a saját gyógyszerét, mert az túladagoláshoz vezethet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.