Irtsák a leguánokat, amikor csak tehetik - kérik a hatóságok a floridaiaktól

ÁLLAT
2019 július 4., 7:34
comments 194

A floridai hatóságok biztatják az állam déli részében élőket, hogy amikor csak tehetik, bátran öljék meg a telkükön felbukkanó zöld leguánokat.

photo_camera Fotó: JOE RAEDLE/AFP

A Közép-Amerikában őshonos állatok ugyanis az időjárás melegedésével annyira elszaporodtak a vidéken, hogy komoly károkat is okoznak. A zöld leguán emberre ugyan nem veszélyes, és nem is agresszív, azonban hosszú alagutakat ás, amikkel kárt tesz a járdákban, az utakban, sőt még épületekben is, ezen kívül szalmonellát is terjeszthet. Floridában a zöld leguán invazív állatfajnak számít, több helyi fajt is kiszorít.

A hatóságok azt ugyanakkor nem mondták meg, hogyan kellene végezniük az embereknek a leguánokkal, amikből a hím másfél méter hosszúra és 9 kilósra is megnő, a nőstény pedig akár 80 tojást is rak egy évben.

A leguánokat egyébként akár háziállatként is lehet tartani Floridában, az állatvédelmi törvények azonban nem védik őket. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt