Irtsák a leguánokat, amikor csak tehetik - kérik a hatóságok a floridaiaktól

A floridai hatóságok biztatják az állam déli részében élőket, hogy amikor csak tehetik, bátran öljék meg a telkükön felbukkanó zöld leguánokat.

Fotó: JOE RAEDLE/AFP

A Közép-Amerikában őshonos állatok ugyanis az időjárás melegedésével annyira elszaporodtak a vidéken, hogy komoly károkat is okoznak. A zöld leguán emberre ugyan nem veszélyes, és nem is agresszív, azonban hosszú alagutakat ás, amikkel kárt tesz a járdákban, az utakban, sőt még épületekben is, ezen kívül szalmonellát is terjeszthet. Floridában a zöld leguán invazív állatfajnak számít, több helyi fajt is kiszorít.

A hatóságok azt ugyanakkor nem mondták meg, hogyan kellene végezniük az embereknek a leguánokkal, amikből a hím másfél méter hosszúra és 9 kilósra is megnő, a nőstény pedig akár 80 tojást is rak egy évben.

A leguánokat egyébként akár háziállatként is lehet tartani Floridában, az állatvédelmi törvények azonban nem védik őket. (Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.