Nagy visszatérők: Buffon újra a Juventusban, Lampard lett a Chelsea edzője

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.
Gianluigi Buffon megérkezik Torinóba az átigazolás előtt szükséges orvosi vizsgálatokra 2019. július 4-énFotó: Juventus FB

Több nagy visszhangot kiváltó igazolást is bejelentettek szerdán a nemzetközi futballvilágban. 

Gianluigi Buffon egy év párizsi kitérő után 41 évesen visszatért a torinói Juventushoz, ahol 2001 és 2018 között több mint 500 alkalommal lépett pályára. 

A világbajnok és kilencszeres olasz bajnok kapus alighanem csak csere lesz majd Wojciech Szczęsny mögött, de így is lesz esélye, hogy a szezon végére ő legyen minden idők legtöbb meccset letudó játékosa a Serie A-ban. 

Szintén szerdán jelentette be a Chelsea, hogy a következő idénytől Frank Lampard, a klub legendás középpályása lesz az első csapat menedzsere (miután Maurizio Sarri a Juventus vezetőedzője lett).

Frank Lampard itt már menedzserként pózol a Chelsea mezével 2019. július 4-énFotó: ISABEL INFANTES/AFP

Lampard 2016-ban vonult vissza az aktív játéktól (2001 és 2014 között volt a londoni klub játékosa), és edzőként összesen egy szezon van a háta mögött: a Derby Countyt a másodosztályból kis híján egyből a Premier League-ig vezette, de végül az utolsó osztályozón alulmaradt az Aston Villával szemben. 

A nap harmadik nagy híre (bár ez már részben tegnap hivatalossá vált), hogy az Atlético Madrid leigazolta az alig 19 éves portugál támadó középpályás Joao Felixet, méghozzá 126 millió euróért, ami (Coutinho, Neymar, Ousmane Dembelé és Kylian Mbappé után) az ötödik legmagasabb összeg, amit játékosért valaha kifizettek.  

Joao Felix itt még a Benfica színeibenFotó: Pedro Fiuza/NurPhoto