Nagy visszatérők: Buffon újra a Juventusban, Lampard lett a Chelsea edzője

futball
2019 július 04., 15:10
comments 18
Gianluigi Buffon megérkezik Torinóba az átigazolás előtt szükséges orvosi vizsgálatokra 2019. július 4-én
photo_camera Gianluigi Buffon megérkezik Torinóba az átigazolás előtt szükséges orvosi vizsgálatokra 2019. július 4-én Fotó: Juventus FB

Több nagy visszhangot kiváltó igazolást is bejelentettek szerdán a nemzetközi futballvilágban. 

Gianluigi Buffon egy év párizsi kitérő után 41 évesen visszatért a torinói Juventushoz, ahol 2001 és 2018 között több mint 500 alkalommal lépett pályára. 

A világbajnok és kilencszeres olasz bajnok kapus alighanem csak csere lesz majd Wojciech Szczęsny mögött, de így is lesz esélye, hogy a szezon végére ő legyen minden idők legtöbb meccset letudó játékosa a Serie A-ban. 

Szintén szerdán jelentette be a Chelsea, hogy a következő idénytől Frank Lampard, a klub legendás középpályása lesz az első csapat menedzsere (miután Maurizio Sarri a Juventus vezetőedzője lett).

Frank Lampard itt már menedzserként pózol a Chelsea mezével
photo_camera Frank Lampard itt már menedzserként pózol a Chelsea mezével 2019. július 4-én Fotó: ISABEL INFANTES/AFP

Lampard 2016-ban vonult vissza az aktív játéktól (2001 és 2014 között volt a londoni klub játékosa), és edzőként összesen egy szezon van a háta mögött: a Derby Countyt a másodosztályból kis híján egyből a Premier League-ig vezette, de végül az utolsó osztályozón alulmaradt az Aston Villával szemben. 

A nap harmadik nagy híre (bár ez már részben tegnap hivatalossá vált), hogy az Atlético Madrid leigazolta az alig 19 éves portugál támadó középpályás Joao Felixet, méghozzá 126 millió euróért, ami (Coutinho, Neymar, Ousmane Dembelé és Kylian Mbappé után) az ötödik legmagasabb összeg, amit játékosért valaha kifizettek.  

Joao Felix itt még a Benfica színeiben
photo_camera Joao Felix itt még a Benfica színeiben Fotó: Pedro Fiuza/NurPhoto

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.