13 év börtönre ítélték a zalai férfit, aki megfojtotta és elásta unokahúgát

bűnügy
2019 július 05., 14:38
comments 121

Jogerősen 13 év börtönre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken azt a férfit, aki 2007-ben megfojtotta, majd elásta unokahúgát, akinek holttestére csak tavaly bukkantak rá - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

A vádlott 2006 előtt szexuális viszonyt folytatott egy zalai kistelepülésen élő 16 éves unokahúgával, az együttlétekért pénzt és cigarettát adott a lánynak. A sértett 2007 májusában iskola helyett a nagybátyját kereste fel, hogy pénzt kérjen tőle. Vitatkoztak, majd a férfi zsinórral megfojtotta unokahúgát, a holttestet pedig anyja házának pincéjében elásta. Amikor a lányt szülei keresni kezdték, a keresésbe a vádlott is bekapcsolódott.

Az eltűnési ügyet 2017-ben ismét megvizsgálta a hatóság, amelynek során a vádlottat poligráfos vizsgálat alá vonták, és a férfi beismerő vallomást tett. A vádemelés után idén márciusban tartott előkészítő ülésen a férfi bevallotta bűnösségét, de vallomástétele akadozott, az általa elmondottak nem egyeztek meg mindenben a vádiratban foglaltakkal, ezért az ügyet a bíró tárgyalásra utalta.

Pénteken, az ítélet meghozatalakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte az idő múlását és a vádlott beismerő vallomását. Súlyosító volt ugyanakkor büntetett előélete, valamint az, hogy a gyilkosságot hozzátartozója sérelmére követte el. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.