A németek jobban félnek a szélsőjobboldali merényletektől, mint az iszlamistáktól

érdekes adat
2019 július 05., 04:49
comments 236

Németországban többen félnek a szélsőjobboldaliak által elkövetett merényletektől, mint az iszlamisták vagy a szélsőbaloldaliak támadásaitól, derült ki az Infratest Dimap felméréséből, amit a közszolgálati ARD megbízásából végzett. 

A megkérdezettek 71 százaléka tartotta nagynak vagy nagyon nagynak a szélsőjobboldali támadások veszélyét. Egyébként nemrég derült ki, hogy a CDU-s Walter Lübcke meggyilkolásával egy szélsőjobboldali férfit gyanúsítanak. Az eset kapcsán 67 százalék aggódott amiatt, hogy a szélsőjobboldaliak átalakíthatják az államot.

Emellett 60 százalék mondta azt, hogy tart az iszlamista támadásoktól, ami szintén magas arány. A szélsőbaloldaltól pedig 41 százalék tart.

A legjobban a Zöldek szavazói tartanak a szélsőjobboldali merényletektől, közel háromnegyedüknek vannak ilyen aggodalmaik, míg a szélsőjobboldali AfD-nél csak 17 százalék mondta ezt.

A megkérdezettek 88 százaléka mondta azt, hogy a menedékkérőket szét kellene osztani az EU tagállamai között. Valamint Kétharmad mondta azt, hogy nem kellene büntetni azokat, akik a tengeren mentik a menekülteket. (Welt)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.