Az uniós pénzek ellopását vizsgáló brüsszeli bizottság alelnöke lehet Deutsch Tamás

humor
2019 július 05., 17:40
comments 410

Azt már tegnap bejelentette a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja, hogy az Európai Parlament mind a 22 szakbizottságában helyet szereztek, de a Népszava értesülései szerint ezen felül

„a tűz közelében lehetnek a Magyarország számára két legfontosabb bizottságban: az alapjogokkal és a költségvetés ellenőrzésével foglalkozóban.”

A lap brüsszeli tudósítója szerint az Európai Néppárt frakciója bizottsági elnöki posztra nem, de öt alelnöki pozícióra javasol fideszes politikust.

  • Az újonc Hidvéghi Balázs a jogállamisági ügyekkel rendszeresen foglalkozó alapjogi bizottság harmadik alelnöke lehet. Itt készült a Sargentini-jelentés tervezete. A LIBE-nek rajta kívül a momentumos Donáth Anna lehet rendes tagja, illetve a DK-s Dobrev Klára póttagja.
  • Az uniós források szabálytalan elköltését és a korrupciós ügyeket folyamatosan vizsgáló Költségvetési Ellenőrző Bizottságban Deutsch Tamás lehet a negyedik alelnök, ha a tagok jövő szerdán megszavazzák. Más magyar rendes tagja nincs a testületnek, de többen remélnek póttagságot.
  • Trócsányi László az alkotmányügyi bizottság negyedik alelnöke lehet; Bocskor Andrea visszatérhet a kulturális bizottság szintén negyedik helyre rangsorolt alelnöki székébe; Gál Kinga pedig a biztonság- és védelempolitikai bizottság harmadik alelnökeként bizonyíthat.

További részletek a Népszavában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.