Három embert vert agyon egy rákóczifalvai férfi, mert szidták az anyját

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádat emelt egy rákóczifalvai férfival szemben aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, és 2 rendbeli kifosztás bűntette miatt.

A vád szerint a fiatal férfi alkalmi munkák közben ismerkedett meg mindhárom áldozattal, akik valamennyien egyedülállók, a vádlottnál idősebbek voltak és a vádlotthoz hasonlóan szűkösebb anyagi körülmények között éltek.

A férfi először 2017. december 23-án, majd 2018. február 19-én ölt. 

Mindhárom áldozatát a saját házukban, puszta kézzel, kegyetlenül ölte meg.Az első alkalommal 2017. december 23-án italozás közben egy vita során a sértett szidalmazni kezdte a vádlott anyját, ami neki elég volt ahhoz, hogy szó nélkül rátámadjon és agyonverje a sértettet.

A vádlott 2018. február 19-én délelőtt egymást követően Rákóczifalván a kertszomszédként élő sértetteket ölte meg.

Ekkor az áldozatok bűne annyi volt, hogy nem tetszett nekik, hogy a vádlott hívatlanul megjelent otthonaikban, és miközben szidalmazva kiutasították őt a házból, felemlegették az édesanyját is. 

A férfi emiatt ideges lett és rátámadt a sértettekre. A vádlott félve attól, hogy a sértettek feljelentik őt a hatóságok előtt, a sértetteket brutális módon megverte. A sértettek légzőszerveit, mellkasukat megtaposta és addig bántalmazta őket, amíg életüket nem vesztették. Ezután kis értékű ruhaneműket, illatszert, egy lábbelit és élelmiszereket vett magához.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a korábban is erőszakos cselekmény miatt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfival szemben a Szolnoki Törvényszéknél letartóztatásának fenntartása mellett tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta. (Ügyészség)