Szegeden az ellenzéki pártok beálltak Botka László mögé, kivéve a DK-t

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Péntek koradélután közleményt kaptunk az Összefogás Szegedért Egyesülettől, amelyben bejelentik, hogy „Szegeden is létrejött az együttműködés a demokratikus pártok között, közösen indulnak az őszi önkormányzati választáson. A civileket és pártokat összefogó szövetség célja, hogy Szeged a békés fejlődés városa maradjon. Ezért minden körzetben közös jelölteket állítanak, és együtt támogatják Botka László újraválasztását és programját.”

Az aláírók: 

  • Összefogás Szegedért Egyesület 
  • Magyar Szocialista Párt 
  • Momentum Mozgalom 
  • Párbeszéd Magyarországért 
  • Lehet Más a Politika
  • Jobbik Magyarországért Mozgalom

Vagyis a DK hiányzik.

A szocialista párt Csongrád megyei elnöke és a térség országgyűlési képviselője, Szabó Sándor azt nyilatkozta: „Soha ekkora mértékű összefogás nem valósult meg, mint ami az elmúlt 17 évben. A Demokratikus Koalícióval is volt egy megállapodásunk az európai parlamenti választásokat követően, de azt felrúgták. Természetesen mi nyitottak vagyunk, várjuk őket az összefogásba, amennyiben nem jönnek, akkor nekik is tudniuk kell, hogy ezzel a Fideszt támogatják.”

A DK pár perce reagált: „Régóta húzódó tárgyalások vannak arról, hogy Szegedet hogyan lehet az Orbán-rendszerrel szembeni ellenzék városának megtartani. Ezek a tárgyalások bölcsességet és kompromisszumkészséget igényelnek. Két célunk van. A város maradjon a demokraták kezén, illetve Szeged sokszínű, demokrata lakossága kellő súllyal hallathassa szavát a közgyűlésben. A Demokratikus Koalíció arra törekszik, hogy megállapodásra jussunk. Ehhez minden bizonnyal minden félnek kellő önmérsékletre, nagyvonalúságra van szüksége. Mi ezt fogjuk gyakorolni.”

A DK-t megkérdeztem a 168 Óra értesüléséről, miszerint „a szegedi DK-nak Botka László stábja felajánlotta, hogy négy egyéni körzetben indíthatnak jelöltet, de ők olyan körzetet is akartak ahol az MSZP több cikluson át sikeres aspiránst indított és mindig nyert is.” Válasz helyett a fenti közleményt küldték el újra.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.