Fel akarta gyújtani a zsinagógát a balfasz náci, saját magát sikerült

bűnügy
2019 július 06., 06:22
comments 178

Kórházi kényszergyógykezelésre ítélte a bíróság azt a rasszista, fehér felsőbbrendűséget hirdető, 52 éves brit férfit, aki még tavaly júliusban felgyújtotta a nagy-britanniai Exeter híres, 1762-ben épült zsinagógáját, saját magában több kárt okozva, mint az épületben.

Tristran Morgan ügyében az ítéletet részben egy jó minőségű, most közzétett biztonsági kamerás felvételre alapozták, amin jól követhető, hogy nem valami hirtelen indulatkitörés vezette a férfit, hanem jól megszervezte a támadást. 

link Forrás

Először fejszével betörte a zsinagóga ajtaját, majd elment egy kanna benzinért, amit a lyukon beöntött az épületbe, majd utánadobott egy gyufát. Morgan a jelek szerint sosem nézett netes viccesvideókat benzinnel játszó debilekről, így jól el is kapta a kirobbanó lángcsóva, alaposan megégetve az arcát és a kezét is.

Azért a zsinagógát is sikerült felgyújtania, de az időben kiérkező tűzoltók még azelőtt el tudták oltani a lángokat, hogy azok elérték volna a teremben található gázbojlert, ami robbanással fenyegetett. 

Több szemtanú egybehangzóan vallotta, hogy a tetthelyről távozó, még akkor is a megpörkölődött haját lapogató Morgan nevetve hagyta ott az égő zsinagógát. Amikor a rendőrség nem sokkal később letartóztatta, a jegyzőkönyv szerint azok voltak az első szavai, hogy

“Kérem, mondják azt, hogy a zsinagóga porig égett, különben rosszul készítettem elő az egészet.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.