Fel akarta gyújtani a zsinagógát a balfasz náci, saját magát sikerült

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kórházi kényszergyógykezelésre ítélte a bíróság azt a rasszista, fehér felsőbbrendűséget hirdető, 52 éves brit férfit, aki még tavaly júliusban felgyújtotta a nagy-britanniai Exeter híres, 1762-ben épült zsinagógáját, saját magában több kárt okozva, mint az épületben.

Tristran Morgan ügyében az ítéletet részben egy jó minőségű, most közzétett biztonsági kamerás felvételre alapozták, amin jól követhető, hogy nem valami hirtelen indulatkitörés vezette a férfit, hanem jól megszervezte a támadást. 

Először fejszével betörte a zsinagóga ajtaját, majd elment egy kanna benzinért, amit a lyukon beöntött az épületbe, majd utánadobott egy gyufát. Morgan a jelek szerint sosem nézett netes viccesvideókat benzinnel játszó debilekről, így jól el is kapta a kirobbanó lángcsóva, alaposan megégetve az arcát és a kezét is.

Azért a zsinagógát is sikerült felgyújtania, de az időben kiérkező tűzoltók még azelőtt el tudták oltani a lángokat, hogy azok elérték volna a teremben található gázbojlert, ami robbanással fenyegetett. 

Több szemtanú egybehangzóan vallotta, hogy a tetthelyről távozó, még akkor is a megpörkölődött haját lapogató Morgan nevetve hagyta ott az égő zsinagógát. Amikor a rendőrség nem sokkal később letartóztatta, a jegyzőkönyv szerint azok voltak az első szavai, hogy

“Kérem, mondják azt, hogy a zsinagóga porig égett, különben rosszul készítettem elő az egészet.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.