Fel akarta gyújtani a zsinagógát a balfasz náci, saját magát sikerült

Kórházi kényszergyógykezelésre ítélte a bíróság azt a rasszista, fehér felsőbbrendűséget hirdető, 52 éves brit férfit, aki még tavaly júliusban felgyújtotta a nagy-britanniai Exeter híres, 1762-ben épült zsinagógáját, saját magában több kárt okozva, mint az épületben.

Tristran Morgan ügyében az ítéletet részben egy jó minőségű, most közzétett biztonsági kamerás felvételre alapozták, amin jól követhető, hogy nem valami hirtelen indulatkitörés vezette a férfit, hanem jól megszervezte a támadást. 

Először fejszével betörte a zsinagóga ajtaját, majd elment egy kanna benzinért, amit a lyukon beöntött az épületbe, majd utánadobott egy gyufát. Morgan a jelek szerint sosem nézett netes viccesvideókat benzinnel játszó debilekről, így jól el is kapta a kirobbanó lángcsóva, alaposan megégetve az arcát és a kezét is.

Azért a zsinagógát is sikerült felgyújtania, de az időben kiérkező tűzoltók még azelőtt el tudták oltani a lángokat, hogy azok elérték volna a teremben található gázbojlert, ami robbanással fenyegetett. 

Több szemtanú egybehangzóan vallotta, hogy a tetthelyről távozó, még akkor is a megpörkölődött haját lapogató Morgan nevetve hagyta ott az égő zsinagógát. Amikor a rendőrség nem sokkal később letartóztatta, a jegyzőkönyv szerint azok voltak az első szavai, hogy

“Kérem, mondják azt, hogy a zsinagóga porig égett, különben rosszul készítettem elő az egészet.”

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.