Az amerikaiak nyerték a női focivébét

Fotó: VANESSA CARVALHO/Brazil Photo Press

Az Egyesült Államok csapata 2-0-ra győzött a lyoni döntőben Hollandia női focicsapata ellen, így negyedszer is ők lettek a világbajnokok. A gólszerzők Megan Rapinoe és Rose Lavelle.

A korábbi győztesek:

1991: Egyesült Államok
1995: Norvégia
1999: Egyesült Államok
2003: Németország
2007: Németország
2011: Japán
2015: Egyesült Államok

Fotó: VANESSA CARVALHO/Brazil Photo Press

A FIFA elnöke, Gianni Infantino minden idők legjobb női vébéjének nevezte a franciaországi tornát. „Mielőbb szeretnék látni egy női klubvilágbajnokságot is, akár már jövőre, vagy az azt követő esztendőben” - szögezte le. A FIFA a következő négyéves ciklusban 1 milliárd dollárra növeli a női labdarúgásra fordítandó költségvetési összeget.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.