Jégesővel jön a vihar a Dunántúlon

időjárás
2019 július 07., 13:40
comments 140

Heves zivatarok veszélye miatt narancssárga (másodfokú) riasztást adott ki Nyugat- és Délnyugat-Dunántúl egyes részeire az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután.

Frissítés: 16 óra után ezt Délkelet-Magyarországra is kiterjesztették.

Baranya, Somogy és Zala, valamint Békés és Csongrád megye egyes területein a heves zivatarok mellett veszélyt jelenthet az erős szél és a jégeső.

A rendőrség honlapján hívta fel a figyelmet arra, hogy a váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzésben csökken a látótávolság, az autó pedig „felfuthat” a vízre, azaz megszűnik a kerekek tapadása, a jármű kormányozhatatlanná válik. A rendőrség azt tanácsolja, zivatar idején azonnal csökkentsék a sebességet, vagy álljanak félre, és ha csendesedik az eső, akkor folytassák útjukat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.