Munkavállalói ötödét, akár 20 ezer embert is kirúghat a Deutsche Bank

külföld
2019 július 07., 06:32

Globális átszervezésre készül a Deutsche Bank, ennek pedig óriási kirúgási hullám lehet az eredménye: jelentések szerint akár 20 ezer munkahelyet is beszánthatnak. A BBC cikke szerint a legnagyobb visszavágások a Wall Streeten és a londoni Cityben várhatóak.

Christian Sewing vezérigazgató
photo_camera Christian Sewing vezérigazgató Fotó: ARNE DEDERT/dpa Picture-Alliance/AFP

A német bankóriás évek óta vergődik, több tevékenysége sem elég jövedelmező és rosszul állnak a részvényárfolyamaik is. Áprilisban már a Commerzbankkal való összeolvadásról is tárgyaltak, de ez egyelőre nem jutott sehová.

A BBC úgy tudja, hogy vasárnap dönthet a vezetőség az átszervezési tervről, amely után a munkavállalóinak ötödét építhetik le. Az elemzők szerint ezzel a tavaly kinevezett vezérigazgató, Christian Sewing a piacoknak üzenne majd, mutatva, hogy van ötletük a növekedés és a profit irányába.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.