Munkavállalói ötödét, akár 20 ezer embert is kirúghat a Deutsche Bank

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Globális átszervezésre készül a Deutsche Bank, ennek pedig óriási kirúgási hullám lehet az eredménye: jelentések szerint akár 20 ezer munkahelyet is beszánthatnak. A BBC cikke szerint a legnagyobb visszavágások a Wall Streeten és a londoni Cityben várhatóak. 

Christian Sewing vezérigazgatóFotó: ARNE DEDERT/dpa Picture-Alliance/AFP

A német bankóriás évek óta vergődik, több tevékenysége sem elég jövedelmező és rosszul állnak a részvényárfolyamaik is. Áprilisban már a Commerzbankkal való összeolvadásról is tárgyaltak, de ez egyelőre nem jutott sehová. 

A BBC úgy tudja, hogy vasárnap dönthet a vezetőség az átszervezési tervről, amely után a munkavállalóinak ötödét építhetik le. Az elemzők szerint ezzel a tavaly kinevezett vezérigazgató, Christian Sewing a piacoknak üzenne majd, mutatva, hogy van ötletük a növekedés és a profit irányába. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.