Egzotikus madárnak hitték az állatorvosok, de kiderült, hogy csak currybe esett sirályról van szó

ÁLLAT
2019 július 08., 05:18
comments 82

A brit Tiggywinkles Wildlife Hospital számolt be arról a Facebook-oldalán, hogy riadt járókelők egy rendkívül furcsa színű madarat vittek be hozzájuk. Az élénk sárga színben pompázó madár ugyanis nem tudott repülni.

link Forrás

Az állatorvosok elsőre nem is tudták, milyen egzotikus állat keveredett eléjük, aztán egy rövid vizsgálat után kiderült, hogy sirályról van szó, tetőtől talpig currybe áztatva. 

link Forrás

Nagy kezelésre így nem is volt szükség, egy alaposabb mosdatás elég volt: a Vinny névre keresztelt madár utána még egy kicsit csípős szagú maradt, de más baja nem volt, repülni is újra tudott. 

link Forrás

Hasonló történeteket ismerni korábbról is: 2016-ban egy Gullfrazie névre keresztelt brit sirály próbált magának élelmiszert lopni egy vendéglő teraszán, amikor belezuhant egy tál csirkés tikka masalába. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.