Megkezdték a tömeges leépítést a Deutsche Banknál

külföld
2019 július 08., 13:20

A hétvégi sajtóértesülések után vasárnap délután hivatalosan is bejelentették, hogy a következő években 18 ezer munkahelyet fog megszüntetni a Deutsche Bank. Hétfőn pedig elindultak a kirúgások, elsőnek az ázsiai kirendeltségben dolgozó kereskedők közül menesztettek sokakat. 

photo_camera Fotó: TOLGA AKMEN/AFP

A német bankóriás évek óta vergődik, több tevékenysége sem elég jövedelmező és rosszul állnak a részvényárfolyamaik is, és közben több komoly balhéban is megégették magukat: nemrég írtunk arról, hogy a Deutsche Bank vezetői is tudják, hogy a tisztára mosott orosz pénzek miatt megüthetik a bokájukat. Áprilisban már a Commerzbankkal való összeolvadásról is tárgyaltak, de ez egyelőre nem jutott sehová.

Az elemzők szerint tavaly kinevezett vezérigazgató, Christian Sewing a piacoknak üzenne a leépítéssel, mutatva, hogy van ötletük a növekedés és a profit irányába.

A legtöbb munkahely állítólag a részvénypiaci részlegen fog megszűnni, elsősorban a londoni és a New York-i kirendeltségeket érintve. 

Egy hongkongi alkalmazott beszámolója szerint hétfőn teljesen leállt náluk a munka, az alkalmazottak egymást hívogatják, hogy a másik tud-e bármi konkrétumot, közben pedig fejvadászokkal beszélnek. Állítólag voltak, akiket egy találkozóról kísértek ki, úgy, hogy az asztalaikhoz se mehettek vissza. 

Sewing egy konferenciahíváson újságíróknak fájdalmas, de elkerülhetetlen lépésnek nevezte a kirúgásokat, melyek szerinte a bank hosszú távú sikerét szolgálják. 

A Deutsche Bank a hivatalos tervek szerint 2022-ig 74 ezerre csökkenti a munkavállalói számát. A teljes átszervezés költsége 7,4 milliárd dollár lesz. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.