Tarlós már látja a klímát a metróalagút végén

A Főpolgármesteri Hivatal hétfőn kiadott közleményt, amiben sajnálatukat fejezték ki, hogy az ellenzék a metró klímaberendezésének hiányán poénkodtak. Majd jelezték, hogy az Alstom szerződéssel összefüggő perekben alig egy hete újabb hatmilliárd forintot nyertek.  A közlemény szerint ennek alapján a BKV már felvette a kapcsolatot egy speciális klímagyártó céggel a 3-as szerelvények klimatizálása érdekében. Hogy ez mikorra valósulhat meg, arra a közlemény nem tért ki. 

Amikor június közepén Karácsony Gergely 34,8 fokot mért a 3-as metrón, akkor arról beszélt, hogy az orosz Metrovagonmasszal folytatott kötbér-tárgyalásokon szóba került, hogy az oroszok klímaberendezések beszerelésével dolgozza le a kötbért, de miután megvizsgálták a helyzetet, kiderült: a kocsiszekrényt nem erre tervezték, így a klímaberendezés többletsúlyát csak jelentős szerkezeti átalakítás után bírta volna el, ami túl drága lenne.  (MTI) 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.