Kövér hivatala az év végéig kitiltotta a Parlamentből az Index újságíróját

POLITIKA
2019 július 09., 19:18
comments 205

Az Index délután egy rövid cikkben adta hírül, hogy kitiltották a Parlamentből munkatársukat, Fábián Tamást, mert az Országgyűlés Hivatala szerint  

„testi kontaktust is alkalmazva, folyamatosan lökdösődve akart interjút készíteni.” 

az Országház felsőházának folyosóján Varga Judit igazságügyminiszter-jelölt bizottsági meghallgatása után, miközben Varga Juditot és Völner Pál államtitkárt igyekezett szóra bírni. 

Kövér László hivatala szerint a politikusok az erőszakos próbálkozást „határozottan visszautasították”.

A kitiltó levél a cikk szerint egyenesen „fizikai inzultusról” ír, és indoklásként hozzáfűzi, hogy Fábián bizony visszaeső, mert már két alkalommal tudatosan megszegte  az országházi sajtótudósítás rendjét. Olyan esetekről van szó, írja a lap, amikor az Index újságírója kollégáival nem megengedett helyen forgatott. 

„Az Index álláspontja szerint kollégánk nem lökdösött, nem inzultált senkit, nem volt erőszakos, a politikusok mellett sétálva a telefonját tartotta Völner elé, hogy jó minőségben rögzítse az elhangzottakat. Völner többször arrébb lökte kollégánk kezét, majd összekülönböztek azon, hogy ki lökdös kit” - írja az újság, amely fellebbez az Országgyűlés Hivatalának döntése ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.