Svájci vadászgépek véletlenül rossz helyen, egy jódlifesztivál fölött tartottak bemutatót

képzavar
2019 július 09., 05:45
comments 207

A Svájci Légierő gépeinek Langenbruck fölött elrepülve kellett volna bemutatniuk egy gyakorlatot, hogy így tisztelegjenek egy legendás svájci pilóta, a 100 éve elhunyt Oskar Bider előtt. 1916-ban, 22 éves korában ő volt az első, aki mindkét irányban átrepült az Alpok fölött, az ő szülővárosa volt Langenbruck.

De a gépek véletlenül egy közeli falu, a 6 km-rel nyugatra lévő Mümliswil fölött szálltak el, ahol éppen a 31. Északnyugati Jódlifesztivál zajlott.

A „jódlikirály” Franzl Lang német előadóművész jódlizik
photo_camera A „jódlikirály” Franzl Lang német előadóművész jódlizik

A svájci védelmi minisztérium szóvivője bocsánatot kért a hibáért. Beismerték, hogy az F-5E Tiger II-es vadászgépek nem voltak felszerelve GPS-technológiával.

A jódlifesztivál látogatói állítólag örültek a váratlan show-nak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.