A nyilvánosság elé állt a férfi, aki halálra gázolta az új-zélandi miniszterelnök macskáját

külföld
2019 július 10., 08:16
comments 157

Másfél évnyi rejtőzködés után állt a nyilvánosság elé a férfi, aki 2017 októberében halálra gázolta Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök macskáját, Paddlest.

link Forrás

Paddles, a hatujjú macska Ardern 2017-es megválasztása után hamar sztár lett, még saját twittert is kapott. De miniszterelnökimacska-karrierje hamar tragikus véget ért.

Bő másfél évvel a tragikus eset után állt elő Chris, aki ennél többet nem akart elárulni magáról. Az új-zélandi online lapnak, a Stuffnak adott nyilatkozata szerint a baleset után elsőre még bizonytalan volt abban, hogy az állat belehal-e a sérülésekbe, mert az ütközés után felpattant és elszaladt.

Egy szomszédjánál érdeklődött, hogy nem tud-e valamit az állatról. Amikor a nő a leírás alapján közölte, hogy az a szomszédjáé, Chris megrettenve kérdezett vissza. „Ugye nem ezé a szomszédé?” – kérdezte Ardern házára mutatva.

Chris állítása szerint miután megtalálta, elvitte az állatorvoshoz Paddlest, de hiába. Az életét már nem sikerült megmenteni.

Chris amúgy nem bujkált a felelősség elől. Kézzel írt részvétlevélben vallotta meg Ardernnek és élettársának, Clarke Gayfordnak, hogy elütötte Paddlest. Lánya is beleírt a levélbe, kérvén Ardernt, hogy ne csukja börtönbe ezért az apját.

Ardern nagyon emberileg reagált a történtekre. Chris elmondása szerint a miniszterelnök telefonon köszönte meg neki a levelet és még ő kért elnézést Christől a bonyodalmakért. "Rendkívül kedves tőle időt szakítania arra, hogy megkérdezze, én jól vagyok-e azután, hogy elütöttem a macskáját" - mesélte Chris. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.