A szocdem frakció nem támogatja a fideszes jelölteket az EP-ben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nem fogja támogatni az EP-ben a bizottsági tisztségekre jelölt fideszes politikusok kinevezését a parlament második legnagyobb frakciója, a mérsékelt baloldali pártokat tömörítő S&D. A frakció magyar tagja, Ujhelyi István tájékoztatása szerint a frakció Ursula von der Leyen bizottsági elnökaspiráns szerdai meghallgatása előtt tartott ülésén rendkívüli napirendi pontként foglalkozott a fideszes jelöltek ügyével. A Néppárt öt fideszes képviselőt jelölt különböző szakbizottságok alelnöki posztjaira.

Az S&D frakció tájékoztatása szerint "elsöprő többséggel" szavazta meg, hogy nem fogják támogatni a fideszes jelölteket. "Egyértelmű jelzést küldünk tehát Orbán Viktornak: aki a jogállamiság lebontásával putyini diktatúrát épít Európa közepén, annak nincs helye az EP meghatározó posztjain sem" - összegezte a Facebookon Ujhelyi.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.