Elhunyt Rip Torn, a Sötét Zsaruk egyik sztárja

GYÁSZ
2019 július 10., 04:28
Rip Torn a Sötét Zsaruk első részében.
photo_camera Rip Torn a Sötét Zsaruk első részében. Fotó: COLUMBIA PICTURES/Photo12

Élete 88. évében elhunyt Elmore Rual Torn, akit a világ csak becenevén, Ripként ismert. Torn 1956-ban kezdte karrierjét, a hetvenes években olyan kultikus filmekben is játszott, mint a Kóma, a Heartland, vagy a Nasty Habits, de a nagyközönség talán a Sötét Zsaruk trilógia Z ügynökeként emlékezhet rá.

A texasi születésű Torn - aki egyébként Sissy Spacek színésznő unokatestvére - először gazdálkodni tanult, de 1957-ben eljegyezte magát a színészettel. New Yorkban Lee Strasberg színi iskolájában tanult, ott fedezte fel őt Elia Kazan rendező, aki - a Hollywood Reporter méltatása szerint - egy új James Deant vagy Marlon Brandót látott benne. (Via MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.