Helikopteres ördögűzéssel próbálja kiűzni a városát megszálló drogcsempészeket egy kolumbiai püspök

vallás
2019 július 10., 11:16
comments 109

Egy kolumbiai püspök azt tervezi, hogy a hétvégén egy katonai helikopterről szentelt vizet szórva egy egész várost szabadít meg a gonosztól. Rubén Darío Jaramillo Montoya, Buenaventura püspöke azután szánta rá magát az ördögűzésre, hogy a drogkereskedők által uralt városban megkínoztak és megöltek egy 10 éves lányt.

Montoya a rádióban azt mondta, ki kell űzni az ördögöt Buenaventurából, hogy helyreálljon a béke és a nyugalom, amit a város a sok bűncselekmény, a korrupció és a drogkereskedők inváziója miatt veszített el. Ezért a levegőből szentelt vízzel permetezi be a várost, hogy Isten áldásával megszabaduljanak az utcákat uraló sok gonoszságtól. A kolumbiai hadsereg pedig bejelentette, hogy egy helikoptert biztosítanak a püspöknek a misszióhoz.

Egyébként 2014-ben Buenaventura volt az ország legerőszakosabb városa, ahol a csempészbandák számos emberrablást követtek el, de volt olyan, akik élve feldaraboltak. Bár ahhoz képest már valamivel javult a helyzet, de az idei év első 5 hónapjában így is 51 gyilkosságot követtek el. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.