Helikopteres ördögűzéssel próbálja kiűzni a városát megszálló drogcsempészeket egy kolumbiai püspök

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy kolumbiai püspök azt tervezi, hogy a hétvégén egy katonai helikopterről szentelt vizet szórva egy egész várost szabadít meg a gonosztól. Rubén Darío Jaramillo Montoya, Buenaventura püspöke azután szánta rá magát az ördögűzésre, hogy a drogkereskedők által uralt városban megkínoztak és megöltek egy 10 éves lányt.

Montoya a rádióban azt mondta, ki kell űzni az ördögöt Buenaventurából, hogy helyreálljon a béke és a nyugalom, amit a város a sok bűncselekmény, a korrupció és a drogkereskedők inváziója miatt veszített el. Ezért a levegőből szentelt vízzel permetezi be a várost, hogy Isten áldásával megszabaduljanak az utcákat uraló sok gonoszságtól. A kolumbiai hadsereg pedig bejelentette, hogy egy helikoptert biztosítanak a püspöknek a misszióhoz.

Egyébként 2014-ben Buenaventura volt az ország legerőszakosabb városa, ahol a csempészbandák számos emberrablást követtek el, de volt olyan, akik élve feldaraboltak. Bár ahhoz képest már valamivel javult a helyzet, de az idei év első 5 hónapjában így is 51 gyilkosságot követtek el. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.