Környezetbarát fém szívószál okozta egy szerencsétlenül járt angol nő halálát

A műanyagszívószálak az elmúlt években szimbólumai lettek a környezetszennyezésnek, és valóban kevés feleslegesebb egyszerhasználatos tárgy létezik, ami nem lebomló anyagból készül. 

Nem véletlen, hogy az utóbbi években McDonald's-tól a Starbucksig a nagy fogyasztói láncok közül többen is jelezték, hogy mielőbb kivezetik ezek használatát. Ezzel párhuzamosabban egyre divatosabbak lettek a rozsdamentes fém szívószálak. 

Viszont most a Telegraph cikke arra figyelmeztet, hogy ezek sem veszélytelenek ám. A dél-angliai Poole városában elhunyt egy 60 éves asszony, miután megszédült a konyhában, és elesett. Elena Struthers-Gardner fém szívószálat használt, méghozzá úgy, hogy azt egy pohárfedőn keresztül rögzítette a pohárhoz. Miután viszont elesett, a fémszívószál átszúrta a szemét, és végzetes agysérülést okozott. 

A halottkém jelezte is a brit lapnak, sose használjunk fém szívószálat úgy, hogy azt a pohárhoz, vagy bödönhöz rögzítjük. Mert úgy ölni tud. 

Elena Struthers-Gardner  díjnyertes zsoké volt, de viszonylag fiatalon egy baleset után gerincsérülést szenvedett, ami miatt később gyakran elveszítette egyensúlyát, és összecsuklott. Alighanem ez történt a végzetes baleset előtt is. 

Férje, aki otthon volt a baleset pillanatában, azonnal hívta a mentőket, de a nő másnap belehalt sérüléseibe. Szervezetében nem találtak alkoholt. (Telegraph)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.