Műanyagszeméttől pusztulnak Japán legendás városlakó vad szarvasai

Majdhogynem szabályosan közlekedő szarvasok Narában, Japán ősi fővárosában.Fotó: Michihiro Kawamura/The Yomiuri Shimbun

Ne etessék az állatokat, kérik a japán hatóságok az ország ősi fővárosát, Narát felkereső turistákat. Nara egyik legfőbb attrakciója, hogy a városban egy hatalmas, vad szarvasrudli él és járkál az emberek között. Csak a város legnagyobb parkjában 1300 szarvas él a becslések szerint.

Március óta ezek közül 14 hullott el, és a boncolás alapján legalább kilenc halálát műanyaghulladék okozta. Volt állat, aminek a beleiben 4,5 kiló műanyagot találtak. A lenyelt műanyag felsebbzi az állatok összetett emésztőrendszerét, így azok végső soron éhen halnak.

Narában mindenhol angol és kínai nyelvű táblákon figyelmeztetik a turistákat, hogy kizárólag a helyi boltokban kapható senbei kekszekkel etessék az állatokat. Ezek nincsenek műanyagba csomagolva. De a problémát igazán a turisták saját hulladéka okozza, az állatok a szag alapján zabálják fel az élelmiszerek szétszórt csomagolását. (Via The Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.