Művészetek Völgye július 19. és 28. között!

hirdetés
2019 július 10., 05:11
ad

Nyaranta tíz napra a Balaton-felvidék három apró települése, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend a legmenőbb fesztiválhelyszínné alakul. Koncertekkel, színházzal, irdodalommal, tánccal, zöld programokkal, hangversenyekkel, újcirkusszal, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal telnek meg az utcák, az udvarok és a terek.

A Művészetek Völgye különlegessége, hogy összeköti a generációkat, a művészeti ágakat, a várost a vidékkel, a művészeket a közönséggel, a hagyományokat a legújabb fejlesztésekkel. Itt a fesztiválhelyszínek a települések épületei, udvarai, a kapolcsi és vigántpetendi templomban komolyzene szól, a tűzoltószertárban kiállítás nyílik, a taliándörögdi óvoda udvaron képzőművészeti programok indulnak, a művházban színházi előadások, a faluháznál a legnagyobb környezet- és természetvédelmi szervezetek tanítanak. Saját jazz udvart vezet Harcsa Veronika, versudvart Lackfi János és a Kaláka, improszínházat a Momentán Társulat. Leköltözik a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Csodák Palotája, a Hagyományok Háza és a klinikA. Előadást tart a Frenák Pál Társulat, a Tünet Együttes, Szőke András, az Örkény Színház és a FILC, fellép az Óbuda Danubia Zenekar, Kern András, Little G. Weevil, a Parno Graszt, a Csaknekedkislány és a Bin Jip, közel ezerötszáz programból válogathatunk.

Idén a fesztivál nagyszínpadának fellépői között szerepel a német neoswing királynő, Alice Francis, a brit indie rock csapat, az Amber Run és Kosheen is, akinek Hude U című dalát énekelte mindenki a kétezres években. Fellép a Boban Markovic Orkestar, koncertjükön Palya Bea is vendégeskedik.

A hazai előadók közül színpadra lép az Anna and the Barbies, a Quimby, a Bohemian Betyars, a Csík Zenekar. Lesz Random Trip és Hiperkarma, koncertet ad a Péterfy Bori & Love Band, a Margaret Island, a Kiscsillag, a 30Y, az Elefánt, a Vad Fruttik és az Irie Maffia. Fellép Dés László, vendégül Básti Julit hívta, a Budapest Bár koncertjén Behumi Dóri, Kiss Tibi, Németh Juci és Tóth Vera énekelnek majd. 10. születésnapját ünnepli Szabó Balázs Bandája, ennek örömére a Modern Art Orchestrával közösen rendhagyó koncertet adnak.

Részletek és teljes program: www.muveszetekvolgye.hu