Tizennégy nagyvárosban kevesebb rendőr dolgozik, mint kellene

bűnügy
2019 július 10., 07:27
comments 125

A megyeszékhelyek háromnegyedében, 14 városban kevesebb járőr, járőrvezető és járőrparancsnok dolgozik, mint kellene, írja a 24.hu a rendőrkapitányságoktól kapott adatok alapján. A lap szerint Egerben csökkent a leginkább a járőrök létszáma: míg 2014-ben még 117 státusz volt, ma 105-van, de ezek közül csak 85-öt tudtak betölteni. Tatabányán az 52 státuszból csak 39-et tudnak betölteni, így az állások negyede üres.

Ugyanakkor vannak városok, ahol nőtt a státuszok és a betöltött állások száma az elmúlt 5 évben: Kecskeméten kettővel, Békéscsabán hattal, Debrecenben pedig kilenccel. Szombathelyen ez idő alatt 103-ról 116-ra, Győrben 111-ről 125-re nőtt a járőrök száma, ugyanakkor a lap megjegyzi, hogy Győrben a státuszok számát ennél is nagyobb ütemben emelték, most 141 álláshely van, vagyis 16 betöltetlen. Szekszárdon viszont a 61 meglévő státuszra 81 járőr jut.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.