Tizennégy nagyvárosban kevesebb rendőr dolgozik, mint kellene

A megyeszékhelyek háromnegyedében, 14 városban kevesebb járőr, járőrvezető és járőrparancsnok dolgozik, mint kellene, írja a 24.hu a rendőrkapitányságoktól kapott adatok alapján. A lap szerint Egerben csökkent a leginkább a járőrök létszáma: míg 2014-ben még 117 státusz volt, ma 105-van, de ezek közül csak 85-öt tudtak betölteni. Tatabányán az 52 státuszból csak 39-et tudnak betölteni, így az állások negyede üres.

Ugyanakkor vannak városok, ahol nőtt a státuszok és a betöltött állások száma az elmúlt 5 évben: Kecskeméten kettővel, Békéscsabán hattal,  Debrecenben pedig kilenccel. Szombathelyen ez idő alatt 103-ról 116-ra, Győrben 111-ről 125-re nőtt a járőrök száma, ugyanakkor a lap megjegyzi, hogy Győrben a státuszok számát ennél is nagyobb ütemben emelték, most 141 álláshely van, vagyis 16 betöltetlen. Szekszárdon viszont a 61 meglévő státuszra 81 járőr jut.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.