Ügyes trükk: szinte láthatatlan jelzés miatt büntetnek autósokat a II. kerületben

Az elektromos autók terjedését elősegítendő a városban több helyen is ingyenes töltőállomásokat helyeztek ki, melyekhez az éppen töltekező autóknak külön, zöld festéssel jelzett ingyenes parkoló is jár. Hogy ezt illetéktelenek ne használhassák, az ilyen helyre jogtalanul beparkolókra tízezer forint bírságot szabhatnak ki.

Ezt Őrsi Gergely, az ellenzék II. kerületi polgármesterjelöltje szerint kerületében, a Községház utca és a Szabadság utca sarkán is kiszabják mindazokra, akik rossz helyre parkolnak. Pedig ott viszonylat könnyű hibázni, tekintettel arra, hogy a parkolót jelölő zöld festést fűre sikerült felfújni:

Ember legyen a talpán, aki manőverezés közben kiszúrja a sok zöld között a zöldet. "A városvezetést nem érdekli, a saját hibájuk miatt sarcolnak meg másokat" - írta.

Őrsi - akinek a szeme előtt nyilván ott lebeg már az őszi önkormányzati választás is - ezért most azt követeli az önkormányzattól, hogy a helyzet rendezéséig, vagyis addig, amíg tényleg látható módon nem jelölik a parkolót, függesszék fel a bírságolást, és haladéktalanul érvénytelenítsék az itt eddig kiszabott bírságokat, a befizetett összegeket pedig utalják vissza.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.