Ügyes trükk: szinte láthatatlan jelzés miatt büntetnek autósokat a II. kerületben

POLITIKA
2019 július 10., 11:01
comments 171

Az elektromos autók terjedését elősegítendő a városban több helyen is ingyenes töltőállomásokat helyeztek ki, melyekhez az éppen töltekező autóknak külön, zöld festéssel jelzett ingyenes parkoló is jár. Hogy ezt illetéktelenek ne használhassák, az ilyen helyre jogtalanul beparkolókra tízezer forint bírságot szabhatnak ki.

link Forrás

Ezt Őrsi Gergely, az ellenzék II. kerületi polgármesterjelöltje szerint kerületében, a Községház utca és a Szabadság utca sarkán is kiszabják mindazokra, akik rossz helyre parkolnak. Pedig ott viszonylat könnyű hibázni, tekintettel arra, hogy a parkolót jelölő zöld festést fűre sikerült felfújni:

Ember legyen a talpán, aki manőverezés közben kiszúrja a sok zöld között a zöldet. "A városvezetést nem érdekli, a saját hibájuk miatt sarcolnak meg másokat" - írta.

Őrsi - akinek a szeme előtt nyilván ott lebeg már az őszi önkormányzati választás is - ezért most azt követeli az önkormányzattól, hogy a helyzet rendezéséig, vagyis addig, amíg tényleg látható módon nem jelölik a parkolót, függesszék fel a bírságolást, és haladéktalanul érvénytelenítsék az itt eddig kiszabott bírságokat, a befizetett összegeket pedig utalják vissza.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.