Világvégi vihar csapott le az olasz Pescara városára

Tbg
időjárás
2019 július 10., 19:23
comments 165

Őrült vihar zúzott szerdán Olaszország keleti partvidékén: narancsnyi jégdarabok estek az égből, ablakot tört be a jég, autókat vitt a víz, fákat csavart ki a szél. Egészen elképesztő jeleneteket rögzítettek a helyiek.

A hírek szerint húsz sérült van, az anyagi kár pedig tetemes lehet, hiszen, ahogy a felvételeken is látni, rengeteg autó került a víz alá, a kikötőkben hajókat rongált meg a szél. Több intézmény elázott, a pescarai kórházba is betört a víz, műtéteket kellett elhalasztani.

A jégeső is óriási pusztítást végzett, a videón jól látható, golflabdányi méretű jéggolyók záporoztak az utcán:

link Forrás

A jégdarabok simán betörték a tetőablakokat:

link Forrás

És nem minden autó szélvédője bírta a gyűrődést:

A kikötőkben a hajókat zúzta össze a szél és a hullámzás:

link Forrás

Az óriási csapadékot a város vízelvezető rendszerei nem bírták elvezetni, számos autó került víz alá:

link Forrás

Pescara utcái folyóvá változtak, sok autó sodródott az árral:

link Forrás
link Forrás

A vihar nemcsak Pescarában, hanem az egész keleti partvidéken végigvonult, az Abruzzo tartománytól északra, Emilia Romagnában, Milano Marittima városában fákat csavart ki a szél:

link Forrás

A jégeső miatt két nő, egyikük várandós, is súlyosan megsérült: a jég vágásokat és zúzódásokat ejtett rajtuk.

Pesarában rendkívüli állapotot hirdettek ki, több közintézményt ki kellett üríteni, mert a jég tetőszerkezeteket rongált meg, így a közkönyvtárat és az egyetem épületét is lezárták.

A szuperviharok nem véletlenül alakulnak ki ebben a térségben, erről az Időkép ír: a tenger felett nagyon magas viharok tudnak kialakulni, amiben elég idejük van a jégszemeknek meghízni a szélnyírás miatt, amely felfelé hajtja a jégdarabokat a fagyos zóna felé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.