Ez a reddites történet a válasz a kérdésre, hogy mire jó az internet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A párkapcsolatokkal foglalkozó subredditen (r/relationships) jelent meg egy poszt aminek szerzője az internet tanácsát kéri házassági válságának megoldásához. Ez már önmagában is izgalmas húzás, de főleg a probléma ismeretében egyenesen vakmerőségnek tűnik.

Összefoglalva a poszt szerzője egy 34 éves terhes nő, aki nehezen jön ki 35 éves férjének családjával. A házasságuk amúgy jól működik, de van a férfi szüleinek egy különös szokása, amit a nő nehezen visel el. A férj családjának házában rengeteg egér figura, plüssállat, porcelánszobor van. Az egereket elnevezték, gyakran beszélnek velük, elváltoztatott magas hangon. Rendszeresen előfordul, hogy egy családtag a kezébe vesz egy egérfigurát, és ezen a magas hangon mondja például, hogy "Éhes vagyok", ilyenkor persze az egeret tartó ember várja, hogy valami kaját hozzanak neki. A leírás szerint a közös programok nagy részében ilyen egerezés megy. A nő az első perctől kezdve húzódozott ettől az egeres "játéktól", de az anyósa és apósa több figurát is ajándékozott neki, hogy amikor vendégségben vannak, akkor azokkal tudjanak szórakozni. Erre a lány nem igazán hajlandó, ezért a férfi szülei általában hidegen viselkednek vele. Mikor átmentek a férj családjához, hogy bejelentsék, hogy gyereket várnak, a szülők nagyon örültek, és azt mondták, ez szuper hír, mert így más két unokájuk lesz, az első Timothy, az egyik kiemelten fontos papírmasé egér. A terhes nőnél ez volt az utolsó csepp, és közölte, hogy az ő gyereke lesz az első unoka, és hogy nem szeretné ha a gyereket és papírmasé egérhez hasonlítanák. A dologból veszekedés lett, a férj végig egy szót sem szólt, mikor pedig kettesben maradtak, azt mondta a feleségének, hogy lehetne elfogadóbb, mégis egy csomó ember beszélget játékfigurákkal, nincs ebben semmi.

A nő arra kíváncsi, hogy az internet szerint hogyan tudná megoldani a helyzetet. Nekem a kedvenc javaslatom eddig:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.