Ez a reddites történet a válasz a kérdésre, hogy mire jó az internet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A párkapcsolatokkal foglalkozó subredditen (r/relationships) jelent meg egy poszt aminek szerzője az internet tanácsát kéri házassági válságának megoldásához. Ez már önmagában is izgalmas húzás, de főleg a probléma ismeretében egyenesen vakmerőségnek tűnik.

Összefoglalva a poszt szerzője egy 34 éves terhes nő, aki nehezen jön ki 35 éves férjének családjával. A házasságuk amúgy jól működik, de van a férfi szüleinek egy különös szokása, amit a nő nehezen visel el. A férj családjának házában rengeteg egér figura, plüssállat, porcelánszobor van. Az egereket elnevezték, gyakran beszélnek velük, elváltoztatott magas hangon. Rendszeresen előfordul, hogy egy családtag a kezébe vesz egy egérfigurát, és ezen a magas hangon mondja például, hogy "Éhes vagyok", ilyenkor persze az egeret tartó ember várja, hogy valami kaját hozzanak neki. A leírás szerint a közös programok nagy részében ilyen egerezés megy. A nő az első perctől kezdve húzódozott ettől az egeres "játéktól", de az anyósa és apósa több figurát is ajándékozott neki, hogy amikor vendégségben vannak, akkor azokkal tudjanak szórakozni. Erre a lány nem igazán hajlandó, ezért a férfi szülei általában hidegen viselkednek vele. Mikor átmentek a férj családjához, hogy bejelentsék, hogy gyereket várnak, a szülők nagyon örültek, és azt mondták, ez szuper hír, mert így más két unokájuk lesz, az első Timothy, az egyik kiemelten fontos papírmasé egér. A terhes nőnél ez volt az utolsó csepp, és közölte, hogy az ő gyereke lesz az első unoka, és hogy nem szeretné ha a gyereket és papírmasé egérhez hasonlítanák. A dologból veszekedés lett, a férj végig egy szót sem szólt, mikor pedig kettesben maradtak, azt mondta a feleségének, hogy lehetne elfogadóbb, mégis egy csomó ember beszélget játékfigurákkal, nincs ebben semmi.

A nő arra kíváncsi, hogy az internet szerint hogyan tudná megoldani a helyzetet. Nekem a kedvenc javaslatom eddig:

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.