Németh Lászlóné nyugalmazott fejlesztési miniszter felügyelőbizottsági elnök lett a trafikpályázatokat kiíró állami cégben

Az állami ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nek 2018. december óta felügyelőbizottsága van, és ennek az elnöke Németh Lászlóné lett, a második Orbán-kormány nemzeti fejlesztési minisztere lett – írja a Napi.hu. A dohánypiac átalakításakor ő volt a miniszter, a trafikpályázatok vesztesei neki írtak petíciókat.

Fotó: Botos Tamás

A sokáig Simicska Lajos embereként számon tartott Némethné a leváltása után 2016-ig a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára volt, amikor a nyugdíjazását kérte.

Az NDN oldala szerint Németh Lászlóné havi 120 ezer forint tiszteletdíjat kap a felügyelőbizottság elnökeként. A bizottság az NDN szervezeti és működési szabályzata szerint ellenőrzi a cég ügyvezetését, és megvizsgálhat minden fontos üzletpolitikai jelentést. (Napi.hu)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.