Németh Lászlóné nyugalmazott fejlesztési miniszter felügyelőbizottsági elnök lett a trafikpályázatokat kiíró állami cégben

2019 július 12., péntek 13:59
140

Az állami ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nek 2018. december óta felügyelőbizottsága van, és ennek az elnöke Németh Lászlóné lett, a második Orbán-kormány nemzeti fejlesztési minisztere lett – írja a Napi.hu. A dohánypiac átalakításakor ő volt a miniszter, a trafikpályázatok vesztesei neki írtak petíciókat.

Fotó: Botos Tamás

A sokáig Simicska Lajos embereként számon tartott Némethné a leváltása után 2016-ig a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára volt, amikor a nyugdíjazását kérte.

Az NDN oldala szerint Németh Lászlóné havi 120 ezer forint tiszteletdíjat kap a felügyelőbizottság elnökeként. A bizottság az NDN szervezeti és működési szabályzata szerint ellenőrzi a cég ügyvezetését, és megvizsgálhat minden fontos üzletpolitikai jelentést. (Napi.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt