23 milliárd dolláros piaccá nőheti ki magát 2023-ra a kannabidiol

Az amerikai mezőgazdasági törvény legutóbbi módosítása ez egész Egyesült Államokban legalizálta a kendertermesztést, így a növény nem pszichoaktív hatóanyaga, a kannabidiol (CBD) országszerte elérhetővé és forgalmazhatóvá vált. Az Axios cikke szerint ez hatalmas új piacot teremthet, 2018-hoz képest idén év végéig 706 százalékkal bővülhet a CBD-piac, amely 2023-ra akár évi 24 milliárd dollárt termelő iparággá is válhat.

A CBD az orvosi szempontból legérdekesebb összetevője a kendernek. Mivel ez nem pszichoaktív, mint a THC, alkalmasabbnak tűnik az orvosi felhasználásra. Az epilepsziás rohamok kezelésében, illetve a végstádiumú rákbetegek fájdalomcsillapításában már hatásosnak bizonyult, és mert az USA-ban szabadon használható, most afféle divattermékként mindenféle készítményekbe belerakják, néha egészen elenyésző mennyiségben, csupán azért, hogy a termékre ráírhassák a varázsbetűket.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.