Youtube-celeb tévésztár az első halálos áldozata az elektromos rollereknek Nagy-Britanniában

Emily Hartridge, az elektromosroller-balesetben elhunyt brit tévésztár.Fotó: Instagram / Emily Hartridge

Emily Hartridge, a Youtube-sztárból lett brit tévés személyiség volt az áldozata Nagy-Britannia első halálos elektromosroller-balesetének, derült ki vasárnapra. Hartridge pénteken, London délnyugati részén, Battersea egyik körforgalmában karambolozott egy kisteherautóval.

A sztár halálát Instagram-oldalán jelentették be. "Mind nagyon szerettük és sosem feledjük" - állt az üzenetben. A poszt alatt több sztár, például a Radio 1 DJ-je, Christ Stark, illetve Davina McCall és Zoe Hardman tévések is részvétüket nyilvánították.

A körforgalmat, ahol a baleset történt, 2015-ben alakították át. A cél elvben egy elkülönített biciklisáv kialakítása volt, de a megvalósítást sokat bírálták, mert állítólag nagyon zavarba ejtőre sikerült. Az biztos, hogy a célját nem érte el, tavaly már egy biciklistát is halálra gázolt itt egy kisteherautó.

Ugyanakkor az is tény, hogy Nagy-Britanniában tilos ilyen elektromos rollerekkel - vagy hoverboarddal, Segwayyel és a többi hasonló borzalommal - közlekedni közutakon, mert ezeket a brit jog nem ismeri el járműként. Ennek ellenére milliók használják ott is, ahogy szerte Európában, ahol szintén nagyon szabályozatlan ezek használata. Budapesten például rendre a járdán, a gyalogosok között cikáznak negyvennel, mindenféle védőfelszerelés nélkül, a maguk és mások életét kockáztatva a rolleresek.

A brit közlekedési miniszter, Michael Ellis hétfőre magához is rendelte a nagy rollerkölcsönző cégek vezetőit, hogy újfent figyelmeztesse őket, hogy kötelességük figyelmeztetni ügyfeleiket a szabályok betartására. "A mikromobilitási eszközök izgalmas találmányok, amikre láthatóan van igény. De ha ezek használatát fontolgatjuk közútjainkon, akkor a biztonság az elsődleges szempont" - mondta, hozzátéve, hogy a szabályozás felülvizsgálatának fontos része ennek a kérdésnek a tisztázása is. (Via The Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.