Redőnyszerelés közben megöltek hat kis molnárfecskét Túrkevén

Egy túrkevei biciklis június 29-én délután az útra hullott madárfiókát talált. Ahogy leszállt a bicikliről, az út melletti füves területen további kis molnárfecskéket talált, amik közül hat elpusztult.

A Mezőtúri Rendőrkapitányság természetkárosítás miatt nyomozást indított, és kiderült, hogy egy debreceni lakos megalapozottan gyanúsítható.

Az 56 éves férfit kihallgatták, és elmondta, hogy június 29-én délelőtt egy túrkevei társasháznál redőnyöket szerelt fel egy harmadik emeleti lakás ablakaira és teraszajtójára. A redőnytokok felrakása miatt az ablakpárkány felső részén lévő fecskefészkeket levette, abból a molnárfecske fiókák kiestek, és azokat lesöpörte az erkélyről.

Molnárfecskék (Delichon urbicum)Fotó: Andrew Butko/Wikipedia

Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte, a keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére a napokban elküldte. (police.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.