Berlin visszavásárolt 670 lakást

Fotó: ODD ANDERSEN/AFP

Berlin visszavásárolt 670 lakást a Karl-Marx-Allee sugárúton egy magántulajdonostól. A lakások három háztömbhöz tartoznak, amelyek eddig a Predac nevű ingatlankezelő tulajdonában voltak. Tavaly novemberben viszont híre ment, hogy a cég eladná a házakat a legnagyobb német ingatlancégeknek, a Deutsche Wohnen-nek - a lakók egyből tiltakozni kezdtek, mert attól tartottak, az új tulajdonos emelni fogja a lakbéreket.

A tiltakozás a városi szenátusig ért, ami közbelépett, és az ingatlanokat végül a Gewobag nevű állami tulajdonú ingatlankezelőnek adják el. A vételi árat nem közölték, de becslések szerint az ingatlanok 90-100 millió euróba kerülhettek.

Michael Müller polgármester szerint a vétel egy szélesebb körű stratégia része, aminek célja, hogy a város minél több ingatlant visszaszerezzen a kilencvenes évek privatizációi után, és megfizethető lakhatást biztosítsanak minél több embernek. A városban nemrég arról is döntöttek, hogy öt évre befagyasztják a lakbéreket. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.