Egy rendőrautóban találták meg a pendrive-ot, ami a BRFK dolgozóinak adatait tartalmazta

A múlt héten derült ki, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) 5 millió forintra bírságolta a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, mert egy munkatársuk januárban elvesztett egy pendrive-ot, amin rajta volt a BRFK teljes nevesített személyzeti állománytáblája, születési nevük, születési idejük, anyjuk neve, TAJ-számuk, beosztásuk és munkakörük. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság most rendőrnyelven közölte, hogy „a cikkben szereplő adathordozó az azt »elvesztő« munkatárs által kizárólagosan használt autóban megtalálásra került. A rendőr ellen fegyelmi eljárás került elrendelésre, amely azóta lezárult”.

Vagyis a pendrive-ot a rendőr kocsijában találták meg, ellene pedig eljárást indítottak, mivel a személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat nem a szolgálati, hanem magáncélra használt adathordozóra másolta át, és semmilyen biztonsági intézkedést nem alkalmazott. 

A BRFK dolgozója a pendrive-ot januárban vitte magával egy értekezletre, majd a kulcskarikájára rakta. A kulcsot magával vitte szállodai szobájába is, ahonnan másnap kijelentkezett. Ezután egy gyorsétterembe ment, majd visszatért szolgálati helyére. Ekkor vette csak észre, hogy az adathordozó eltűnt. Ez még aznap jelentette az előljárójának, és gyorsan rátelefonáltak a szállodára és a gyorsétteremre is.

A rendőrség leszögezte, hogy az autóban az adatokhoz illetéktelen személy nem fért hozzá. Egyébként már értesítették az adatvédelmi hatóságot a megtalálásról. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.