Feltűnően hülyén nézett ki a férfi, aki fél kiló kokaint próbált becsempészni a parókájában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Jó napot! lenne szíves levenni azt a parókát?” – léptek oda a rendőrök a barcelonai reptéren ahhoz kolumbiai férfihoz, akinek feltűnően hülyén állt a haja, és egyébként feltűnően idegesnek is tűnt. Bár ember legyen a talpán, aki 503 gramm kokainnal a feje tetején rezzenéstelen arccal sétálna át egy ellenőrzőponton.

Fotó: HO/AFP

Ahogy a fél kiló kokain előkerült a póthaj alól, a férfit őrizetbe vették drogcsempészet miatt. Ráadásul a Guardian szerint nem is ő volt az első, aki parókával próbálkozott: 4 éve egy nőt tartóztattak le, aki 900 gramm kokaint varrott a parókájába, és később ugyanazon a reptéren elfogtak egy nőt, akinek mellimplantátumában 1,7 kiló drog volt.

Spanyolország egyébként a kolumbiai drogcsempészek egyik legfőbb európai célállomásának számít. Bár a többi csempész általában kisebb adagokkal próbálkozik egyszerre.

Egy másik alkalommal, amikor elkaptak egy férfit, akinek egy csomag kábítószer volt a hasára szíjazva, még bevallotta, hogy egyébként 35 megtömött óvszert is lenyelt, hogy drogot csempésszen be.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.