Kamu nyelvvizsgával akart diplomát szerezni egy olimpikon Pécsen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Pécsi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki diplomájának megszerzése érdekében hamis nyelvvizsga bizonyítványt nyújtott be. A férfi, akit az ügyészségi közlemény címében olimpikonként emlegetnek, élsportolóként a Pécsi Tudományegyetemben végzett 2010-ben.

A diplomáját azonban nem tudta átvenni, ugyanis nyelvvizsgával nem rendelkezett.

A férfi többször próbálkozott nyelvvizsgát letenni, de ez nem sikerült neki. 2017-ben elhatározta, hogy hamis nyelvvizsga bizonyítványt csináltat, és hamarosan az interneten felvette a kapcsolatot egy ismeretlen személlyel, majd az adatok megadása után Budapesten átvette a hamis tartalmú nyelvvizsga bizonyítványt, ami szerint angol nyelvből sikeres középfokú vizsgával rendelkezik.

Végül 2019 áprilisában az egyetem tanulmányi osztályán leadta a bizonyítványt, ahol azonban annak ellenőrzése során megállapították, hogy az hamis.

Az elkövető cselekménye közokirat-hamisítás bűntettének a megállapítására alkalmas.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.