Luxusvacsora-ügy miatt mondott le a francia környezetvédelmi miniszter

Fotó: Martin Bertrand/Hans Lucas

Lemondott kedden a francia környezetvédelmi miniszter, akinek luxuskiadásairól a Mediapart oknyomozó portál közölt tényfeltáró cikksorozatot. Francois de Rugy a Facebookon jelentette be távozását, önmagát pedig „médialincselés” áldozatának nevezte.

Fotókkal illusztrált cikkeiben a Mediapart azt írta, hogy Francois de Rugy a nemzetgyűlés elnökeként 2017-ben és 2018-ban állami pénzen luxus magánvacsorákat szervezett a hivatalában.

„A támadások és a médialincselés, amelynek családom ki van téve, oda vezetett, hogy hátralépjek. A védelmem érdekében szükséges erőfeszítések miatt nem tudom nyugodtan és hatékonyan ellátni azt a feladatot, amellyel a köztársasági elnök és a miniszterelnök megbízott” - írta a közösségi oldalon a francia miniszter, aki azt is bejelentette, hogy rágalmazás miatt feljelenti a Mediapart-t.

Egy év alatt ő a második környezetvédelmi miniszter, aki lemond, elődje, Nicolas Hulot tavaly augusztusban amiatt mondott le, mert az ország lassan halad környezetvédelmi céljai elérésében. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.