Luxusvacsora-ügy miatt mondott le a francia környezetvédelmi miniszter

külföld
2019 július 16., 14:28
comments 64
photo_camera Fotó: Martin Bertrand/Hans Lucas

Lemondott kedden a francia környezetvédelmi miniszter, akinek luxuskiadásairól a Mediapart oknyomozó portál közölt tényfeltáró cikksorozatot. Francois de Rugy a Facebookon jelentette be távozását, önmagát pedig „médialincselés” áldozatának nevezte.

Fotókkal illusztrált cikkeiben a Mediapart azt írta, hogy Francois de Rugy a nemzetgyűlés elnökeként 2017-ben és 2018-ban állami pénzen luxus magánvacsorákat szervezett a hivatalában.

„A támadások és a médialincselés, amelynek családom ki van téve, oda vezetett, hogy hátralépjek. A védelmem érdekében szükséges erőfeszítések miatt nem tudom nyugodtan és hatékonyan ellátni azt a feladatot, amellyel a köztársasági elnök és a miniszterelnök megbízott” - írta a közösségi oldalon a francia miniszter, aki azt is bejelentette, hogy rágalmazás miatt feljelenti a Mediapart-t.

Egy év alatt ő a második környezetvédelmi miniszter, aki lemond, elődje, Nicolas Hulot tavaly augusztusban amiatt mondott le, mert az ország lassan halad környezetvédelmi céljai elérésében. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.